Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

TROMPOLLOTS CONTEMPORANIS
Del nostre País

TROMPOLLOTS CONTEMPORANIS 

Per què els hi permetem tot als imbècils que, a més, es senten orgullosos de ser-ho. Detestem la hipocresia, donem molta importància a la coherència, però acceptem que alguns imbècils ens administrin i ens dirigeixin.
En termes científics, segons la teoria psicològica, què fa que un imbècil sigui un imbècil? Per arribar a l’arrel d’aquesta vella pregunta, investigadors de psicologia de la Universitat de Geòrgia (UG), Estats Units, han treballat per quantificar quins trets de la personalitat fan que algú sigui un imbècil (“asshole” en anglès).
Doncs no cal l’esforç dels científics de Geòrgia per definir o localitzar un imbècil. Ho tenim a la ma; només cal anar al poble Alpedrete, de 15.312 habitants. L’ajuntament, governat pel PP i VOX, ha viscut un episodi cultural històric: retirar la placa que dona el nom a l’insigne actor Paco Rabal d’una de les places de la ciutat, i el nom de la seva esposa, també destacada actriu, Asunción Balaguer, del Centre Cultural de la ciutat.
Paco Rabal durant molts anys fou un actor referent de l’escena i cinema espanyols. Resta en el nostre record interpretacions magnífiques d’obres teatrals, en escenaris i en televisió, quan aquest mitjà emetia cultura; recordem el “Don Juan Tenorio” amb Concha Velasco i altres grans actors; com a rapsoda, recitant les obres de Garcia Lorca i altres poetes. I així una llarga història on tots hem adquirirem bona cultura de la seva exquisida labor d’actor. Sempre se’l reconegué per aquesta faceta, mai per la seva ideologia política de la que no se’n vanaglorià. Sempre tolerant i amic de tothom, ben relacionat amb totes les ideologies.
Quan morí a Bordeus (France), el president Aznar posar un avió a disposició per repatriar les despulles de l’il·lustre actor.
Pot ser ja és hora que s’acabi amb tanta tonteria de polítics incultes i ignorants; com en el seu dia l’acció de l’alcalde de Cadis, crec que li diuen “Chiquete”, que fou protagonista d’un acte com el que ara ens ocupa. També en la nostra ciutat, retirant una placa amb el nom d’un vallenc de l’antiga escola del treball, acció que fou motiu de desaprovació per part del cronista Pere Altés Serra.
El meu record d’admiració i respecte pel gran actor Paco Rabal i Asunción Balaguer. Com diu l’escriptor Juan del Val, ja és hora d’acabar amb els grans ximples contemporanis.

Deixa un comentari

Required fields are marked *