Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

CADA VINT-I-UN DE JUNY (ELA)
Actualitats Mèdiques, Del nostre País

CADA VINT-I-UN DE JUNY (ELA) 

Som adults, si us plau!. Potser ens mereixem que algú s’adreci a nosaltres com a persones amb dos dits de front, raonables, capaços d’entendre què és el que està passant i amb quins recursos comptem. Potser algú hauria, per fi, pensar en nosaltres i en les nostres necessitats en lloc dels propis polítics i en els números necessaris per resoldre el seu futur. Potser és molt demanar, no ho descarto.
Cada vint-i-un de juny és el Dia Internacional de la Música. Cada vint-i-un de juny és, també, el Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Una jornada que, aquest any, mil persones conciutadanes nostres la viuran de manera diferent de com l’havien viscut els anys anteriors, aquestes persones han estat diagnosticades aquests darrers dotze mesos d’ELA.
L’estadística, maldita estadística, ens diu que tres persones en son diagnosticades diàriament. Tres ho han estat avui i tres ho estaran demà. Per ells aquest dia serà sempre diferent, i també pel seu entorn d’amics i familiars. Res tornarà ser com abans; les pàgines d’internet trauran fum amarant informació sobre la malaltia, la seva evolució i també el cost econòmic que comportarà. Tres casos d’ELA es diagnostiquen cada dia. Però el nombre de malalts roman estable perquè tres moren cada dia.
A finals de 2021, el Congrés dels Diputats va aprovar, per unanimitat, tramitar una llei que emparés, i facilités la vida, als malalts d’ELA i als qui hi conviuen.
Són tres les proposicions de llei que s’estan tramitant al Congrés sense que els diputats que el formen hagin estat capaços encara de complir el compromís que van adquirir. Tres proposicions de llei que s’estan tramitant al Congrés i que retarden l’aprovació d’una llei dissenyada per emparar i facilitar la vida dels malalts d’ELA i familiars. El pas del temps, la lentitud a les tramitacions, no es viu de la mateixa manera si ets espectador que si ets un dels afectats.
L’avançament electoral va deixar sense rematar la primera llei que va registrar Ciutadans; en aquesta nova legislatura s’han anat ampliant els terminis per esmenar les tres proposicions diferents que s’estan tramitant: del PP, del PSOE i de Junts.
Cada dia vençut per esmenar els textos és un dia menys per complir l’objectiu de que la llei s’aprovi. Dijous es van votar i rebutjar els intents de Vox d’esmenar del tot aquestes tres propostes.
On és l’eficàcia dels polítics al servei dels ciutadans, com tantes vegades bravatejant ? Els fets i l’historial els delaten. Un any de legislatura estatal i quants projectes s’han aprovat? Un mes des de les eleccions a Catalunya i son incompetents per presentar un candidat a President. Les nòmines a ses senyories executant-se mensualment. Salut admet que els hospitals reduiran l’activitat a l’estiu; Vall d’Hebron tancarà un 24% dels llits a l’estiu, en un context de contenció de despesa que pot afectar tots els hospitals catalans. El parvovirus B19 ja el tenim aquí. No podem estar malalts durant l’estiu. I els polítics totalment absents de les necessitats ciutadanes.
El nostre país viu un mal moment. La regeneració democràtica, la normalitat d’un diagnòstic, un projecte i la connexió amb els problemes de la ciutadania ni hi són ni se’ls espera. Els eslògans més absurds han substituït a les propostes: “No és no”, “Si és si”, …. Una imatge més al tarannà d’un Nicolás Maduro Moros o una Cristina Elisabet Fernández de Kirchner que d’una Angela Dorothea Merkel….. L’actitud no correspon per un país occidental, europeu, com el nostre, que s’ha d’emmirallar més amb als socis europeus que amb els governs de baixa estofa.
La regeneració feta amb circumloquis, i contínuament ficant-se en un regat, no portarà a bon fi sinó tot el contrari. Fins ara manquen grans dosis de bonhomia i sinceritat.

Deixa un comentari

Required fields are marked *