Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

Blog Post

POLITICS INEPTES.
Del nostre País

POLITICS INEPTES. 

Durant l’any 1241 es va celebrar el que alguns historiadors van anomenar el conclave del terror. Els cardenals van estar tancats durant seixanta dies davant l’assetjament de l’emperador Frederic que pretenia imposar el seu candidat. Durant aquest tancament van emmalaltir i fins i tot va morir un dels purpurats.

D’aquest conclave en va resultar elegit papa Celestí IV el 25 d’octubre. El seu pontificat va durar només disset dies a causa de l’esgotament patit durant l’assemblea.

La paraula conclave procedeix dels termes llatins “cum” (amb), i “clavis” (clau), i es va adoptar al segle XIII, quan després de la mort del Papa Clement IV els cardenals van deixar vacant la seu apostòlica durant més de dos anys.

Aquesta situació va portar el governador de Viterbo (Itàlia) a tancar (amb clau) els purpurats al palau fins a finalitzar l’elecció. Aquesta mesura va ser elevada a llei per Gregori X en el segon Concili de Lió el 1274.

Després del Conclave de Viterbo, començat en 1268 i del que va sortir elegit Papa Gregori X, aquest va regular a través de la constitució “Ubi Periculum” de 1274 l’elecció de Papa. L’efecte de la “Ubi Periculum” va ser immediat, ja que el següent conclave celebrat a Arezzo, 1276, del qual va sortir elegit Innocenci V, només va durar un dia, del 20 al 21 de gener.

En el Parlament de Catalunya, avui (26 de juny) s’ha produït una investidura fallida. Ningú s’ha presentat per optar a ser President de la Generalitat. Així ha començat el termini de dos mesos perquè es presenti un candidat amb els suports necessaris per ser elegit president de la Generalitat. El temps acaba el proper 28 d’agost, si en aquesta data no hi ha president, ens convocaran, una vegada més, a les urnes el 13 d’octubre.

Seria bo que el senyor Rull prengués model del governador de Viterbo (Itàlia); procedís a tancar (amb clau) al palau a ses senyories, en condicions ben espartanes, fins a finalitzar l’elecció.

La incompetència dels representants polítics és d’una obvietat alarmant. Els hi cal un aprenentatge intensiu i urgent. Un mes després de les eleccions no poden gestionar l’elecció d’un President?. Què han fet tots els il·lustres senyories durant aquest mes? Per lo vist avui sembla ser que han estat de folgança; tot i que no els hi ha mancat la nomina que cotitzem entre tots, que és copiosa en grau considerable.

La sessió plenària s’ha iniciat aquest dimecres, a les 11.00 hores del matí amb el President del Parlament, senyor Rull, llegint la resolució que formalitza aquest acte equivalent i que posa en marxa el calendari cap al 26 d’agost.

Deixa un comentari

Required fields are marked *